Δημοτικό Ωδείο

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Νέστωρ Ταίηλορ
Αναγνωρισμένο από το Κράτος (ΦΕΚ 2575/24-09-2012 τ.Β΄)
Το Δημοτικό Ωδείο Φιλοθέης – Ψυχικού δημιουργήθηκε το 2012 με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής από το ΝΠΔΔ «Ο.Κ.Α.Π.Α.», με σκοπό την ευρύτερη προαγωγή της Μουσικής Παιδείας παρέχοντας υψηλού επιπέδου μουσικές σπουδές, που απευθύνονται στους φίλους της μουσικής κάθε ηλικίας.

 

Καλλιτεχνικό όραμα και εκπαιδευτικοί στόχοι

  • Υψηλής ποιότητας μουσική εκπαίδευση και αισθητική αγωγή.
  • Εμπλουτισμός της διδασκαλίας μέσα από την βιωματική γνώση.
  • Ενεργοποίηση των νέων μέσα από την συμμετοχική δράση και την δημιουργία.
  • Δημιουργία Παιδικής – Νεανικής Σκηνής.
  • Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης (stages) για νέους και νέες έως 26 ετών.
  • Προαγωγή σύγχρονων διδακτικών στρατηγικών που συνδέονται με την μουσική επικαιρότητα και την τεχνολογία.
  • Σύνδεση και συνεργασία με διεθνή μουσικά κέντρα και ιδρύματα.

Τομείς Σπουδών – Ειδικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα – Προπαρασκευαστικά Τμήματα

Το Ωδείο προσφέρει τμήματα Μουσικής Προπαιδείας για παιδιά μεταξύ 3 και 6 ετών, με εξειδικευμένους δάσκαλους προσχολικής αγωγής καθώς και μία σειρά από Πτυχία και Διπλώματα σε όλους σχεδόν τους τομείς της μουσικής θεωρίας και πράξης, πλήρως αναγνωρισμένα από το κράτος. Παράλληλα παρέχει την δυνατότητα προετοιμασίας – υποστήριξης για την απόκτηση τίτλων σπουδών πιστοποιημένων από σημαντικά ιδρύματα και κολλέγια της αλλοδαπής, όπως  το Royal Academy of Music, το Trinity College, το London Cοllege of Music καθώς και τo International Rock Music Board (RSL), σε ειδικότητες που κυρίως απευθύνονται στους νέους και τις νέες, όπως το μιούζικαλ, την ηλεκτρική κιθάρα, το ηλεκτρικό μπάσο, τα ντραμς, την μουσική τεχνολογία κ.λπ. Επίσης, διαθέτει πλέον και ειδικά Προπαρασκευαστικά Τμήματα Εισαγωγής στα Μουσικά Γυμνάσια και στα ΑΕΙ.

Τέλος, το Τμήμα Επιμόρφωσης Ενηλίκων έρχεται να διευρύνει τους μουσικούς ορίζοντες των ίδιων των γονέων μέσα από το «Μουσικό Καλειδοσκόπιο», έναν κύκλο διαλέξεων σε εβδομαδιαία βάση, για όλους τους λάτρεις της μουσικής, με κύριο στόχο την γνωριμία και ανάλυση των σημαντικότερων έργων της μουσικής φιλολογίας μέσα από ομαδικές δράσεις και συζητήσεις.

 

Επίσης, το Ωδείο συνεργάζεται και με την νεοϊδρυθείσα Μεικτή Χορωδία Νέων του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, την οποία φιλοξενεί στο «Σπυροπούλειο» Πνευματικό Κέντρο του Νέου Ψυχικού.

 

Επικοινωνία: Για πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του Ωδείου

Τηλέφωνο: 210 6752550.

e-mail: dim-odeio@okapa.gr

Διεύθυνση: Ευρώτα 12Α, Νέο Ψυχικό