Φίλες και Φίλοι,

 

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 διοργανώνουμε τον 39ο Αγώνα Δρόμου της πόλης μας. Την δική μας – διακριτή – παρουσία στο περίφημο πλέον δρομικό κίνημα, το τεράστιο success story των τελευταίων ετών!

Μία από τις παλαιότερες αθλητικές διοργανώσεις αφού διεξάγεται επί 38 συνεχόμενα χρόνια, στους καταπράσινους και φιλικούς στον αρχάριο ή/και πεπειραμένο, δρόμους του Ψυχικού, με αφετηρία και τερματισμό το Άλσος Ψυχικού (Στρατηγού Καλάρη & Μαλακάση).

Έναν αγώνα που διοργανώνει ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού και ο Ο.Κ.Α.Π.Α. από το 2011 και μετά και ο οποίος κατέχει μια ξεχωριστή θέση στα αθλητικά γεγονότα της πόλης μας και στις καρδιές των συμπολιτών μας.

Στην φετινή «προεπετειακή» εκδοχή του, ο Αγώνας μας – που ήδη από το 2015 τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ όπως και φέτος – μεγάλωσε ακόμη περισσότερο και εμπλουτίστηκε, καθώς η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ενώ οι δράσεις αθλητισμού των παιδιών υπό την αιγίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Είναι πράγματι μια σπάνια ευκαιρία να συναντηθούν και να συνομιλήσουν δύο μείζονος σημασίας «κινήματα», με τεράστια απήχηση, ο Ολυμπισμός και ο Μαζικός Αθλητισμός.

Δύο σημεία αναφοράς που όσο διαφέρουν στην λογική και τη δομή τους, τόσο τέμνονται στην ιστορική αφετηρία τους και – πλέον – στην σύγχρονη απήχησή τους!

Για τον ολυμπισμό μίλησαν οι προλαλίσαντες απολύτως αρμόδιοι.

Ο μαζικός αθλητισμός ή αθλητισμός για όλους, από την άλλη πλευρά, αποτελεί συνειδητή και σταθερή επιλογή μας στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού.

Πράγματι με σειρά ιδιαίτερα δημοφιλών αθλητικών διοργανώσεων σε ολόκληρη τη νέα μεγάλη πόλη μας (Φιλοθέη-Ψυχικό-Νέο Ψυχικό) απευθυνόμαστε σε κάθε συμπολίτη μας που επιθυμεί να υιοθετήσει αυτή τη σύγχρονη τάση – το αποκαλούμενο και νέο «ευ ζην» – όπου το ζητούμενο δεν είναι οι επιδόσεις (αν έρθουν βεβαίως είναι πάντα ευπρόσδεκτες!) αλλά η συμμετοχή, η ανθρώπινη επικοινωνία και η ψυχοσωματική ευεξία που προσφέρει η φυσική άσκηση. Και η αθρόα συμμετοχή εκατοντάδων ή/και χιλιάδων – που κάθε χρόνο αυξάνεται – μας δείχνει ότι το πραγματικό αυτό «αθλητικό κίνημα» της εποχής μας, έχει καταλάβει περίοπτη θέση στην πόλη μας, ανταποκρίνεται σε μια πραγματική ανάγκη των συνανθρώπων μας.

Η φιλοσοφία του απλή : το δικαίωμα της άθλησης για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας ή φυσικής κατάστασης.

Η απήχησή του εντυπωσιακή και κλιμακούμενη από αγώνα σε αγώνα μετατρέπει την διοργάνωση σε μεγάλο γεγονός για όλους (συμμετέχοντες και διοργανωτές)!

Τα ΜΜΕ στα οποία απευθυνόμαστε σήμερα αποτέλεσαν αναμφίβολα το μοχλό για την παγκοσμιοποίηση του αθλητισμού αναδεικνύοντας τον σε ένα «προϊόν» μοναδικό, ικανό να ενώσει τους ανθρώπους αδιάκριτα, ενώ παράλληλα μετέφεραν τον παλμό του μαζικού αθλητισμού από άκρη σε άκρη παρακινώντας τους πολλούς συνανθρώπους μας να σηκωθούν από τον καναπέ και να συμμετάσχουν σ’έναν αγώνα δρόμου.

Ως Πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ (Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου μας, δηλ. του φορέα που αναλαμβάνει την ευθύνη και την επιμέλεια της διοργάνωσης των μεγαλύτερων αθλητικών γεγονότων στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της πόλης μας – αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να μοιράζομαι το τραπέζι αυτό με τον Δήμαρχό μας, τον Πρόεδρο της ΕΟΕ, τον Πρόεδρο της ΕΟΑ και σας διαβεβαιώ ότι είμαστε απολύτως έτοιμοι για να ανταπεξέλθουμε στις αυξημένες απαιτήσεις ενός ήδη πολύ επιτυχημένου αγώνα!

Ο φετινός Αγώνας Δρόμου αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προσδοκία σε σχέση με προηγούμενες χρονιές και να καταρρίψει κάθε  ρεκόρ συμμετοχών, καθώς μέχρι σήμερα, 29/11, έχουν εγγραφεί περισσότεροι από …………. δρομείς.

Περιλαμβάνει δύο διαδρομές ενηλίκων 10χλμ. και 5χλμ., καθώς και τέσσερις αγώνες για παιδιά: 100μ., 200μ., 400μ. και 1.000μ. Έχει προβλεφθεί επίσης περίπατος 5χλμ., καθώς και αγώνες για ΑΜΕΑ.

 

Ευχαριστώντας τους συνεργάτες μας, (την εταιρεία admore τον κο Αντωνάτο, για το αμιγώς αθλητικό σκέλος το Νίκο Πολιά), το προσωπικό του Ο.Κ.Α.Π.Α. (ιδιαίτερα τους γυμναστές) και του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού για την φιλότιμη συμμετοχή τους, τους εμπλεκόμενους Αντιδημάρχους (Αθλητισμού, Καθαριότητας, Πρασίνου) και την πρώτη κυρία της πόλης μας Χαρά Ξυριδάκη για την οργανωτική της δεινότητα και διαρκή αποτελεσματική παρουσία της.

Σας δίνω ραντεβού την Κυριακή το πρωί στο Άλσος Ψυχικού για τον 39ο Αγώνα Δρόμου.