ΕΙΜΑΣΤΕ «on-line». Κυριολεκτικά σε κατάσταση on-line είναι εδώ και σαράντα ημέρες ο ΟΚΑΠΑ του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού. Γυμναστική, Βιβλίο, Μουσική, Παιδί, Τέχνη, αποτελούν μερικούς από τους τομείς ενδιαφέροντος των οποίων οι δράσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και υλοποιούνται από τις υπηρεσίες του ΟΚΑΠΑ.

Συγκεκριμένα πραγματοποιούνται τα παρακάτω προγράμματα:

I. Τηλεδιασκέψεις Δημοτικών Παιδικών σταθμών

Ομαδικές συνδέσεις με ποικίλο εκπαιδευτικό υλικό που ετοιμάζουν οι δασκάλες των σταθμών μας.

Τα προνήπια όλων των σταθμών του Δήμου μας χωρισμένα σε ομάδες των 10-12 παιδιών συνδέονται μέσω τηλεδιάσκεψης με τις δασκάλες τους και ακούνε παραμύθια, βλέπουν κατασκευές και άλλο εκπαιδευτικό υλικό.

paidikoi2

Παράλληλα, αποστέλλεται ηλεκτρονικά, κάθε εβδομάδα στους γονείς, ειδικά μελετημένο εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό υλικό, το οποίο επιλέγεται από την Δ/νση Κοινωνικής Φροντίδας, Αθλητισμού  & Πολιτισμού του ΟΚΑΠΑ, σε συνεργασία με το παιδαγωγικό προσωπικό των Παιδικών Σταθμών.

Στους γονείς παρέχεται η δυνατότητα να αποστείλουν το υλικό αυτό, συμπληρωμένο από τα παιδιά πίσω στους παιδαγωγούς, δημιουργώντας έτσι μια αμφίδρομη και ουσιαστική εκπαιδευτική εμπειρία.

paidikoi1 (2)

Με τον τρόπο αυτό διατηρούμε την επαφή ανάμεσα στα παιδιά και στις παιδαγωγούς, συνεχίζοντας την εκπαιδευτική διαδικασία, για όσο διάστημα διαρκέσει αυτή η έκτακτη κατάσταση.

II. Η Βιβλιοθήκη… αλλιώς! 

bibliothiki1  

α/ Αφηγήσεις διηγημάτων: Κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 12:30 

β/ Αφηγήσεις παραμυθιών για παιδιά 3-5 ετών: Κάθε Τρίτη στις 11:00

γ/ Αφηγήσεις παραμυθιών για παιδιά 6-12 ετών: Κάθε Πέμπτη στις 11:00   

δ/ Καθημερινά παιγνίδια παρατηρητικότητας και ηλεκτρονικά παζλ με θέμα εξώφυλλα βιβλίων από τη συλλογή της βιβλιοθήκης μας

*Ζωντανά στο Forum Πολιτιστικών δραστηριοτήτων ΟΚΑΠΑ  https://www.facebook.com/groups/215843293007623/  

III. e-gymnastics: Γυμναστική στο σπίτι

 gymn1

α/Γιόγκα για Όλους: Κάθε Τρίτη στις 13:00.  Ένα μάθημα Yoga για όλα τα επίπεδα με ασκήσεις (asanas) και τεχνικές αναπνοής (pranayama)

β/ Total Fitness: Κάθε Πέμπτη στις 13:00. Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασκήσεων για ενδυνάμωση ολόκληρου του κορμού, των χεριών και των ποδιών.

gymn2

γ/ Κορίτσια σε κίνηση: Κάθε Πέμπτη στις 11:30. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κορίτσια στην εφηβεία. Στοχεύει στην μυϊκή ενδυνάμωση, την ευλυγισία καθώς και στην βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής ικανότητας.

*Ζωντανά στο Forum Αθλητικών δραστηριοτήτων ΟΚΑΠΑ  https://www.facebook.com/groups/265097917833840/

ΙV. Πινακοθήκη “on-line”…

lefa1

α/ Διαδικτυακές Περιηγήσεις στην Τέχνη, Ζωντανή περιήγηση στις εκθέσεις της Πινακοθήκης μας που είναι σε εξέλιξη.

β/ Παρουσιάσεις παλαιότερων συλλογών με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

γ/ Ηλεκτρονικά παζλ με θέμα πίνακες ζωγραφικής που μας προτείνει η Πινακοθήκη Λέφα. 

lefa1

*Ζωντανά στο Forum Πολιτιστικών δραστηριοτήτων ΟΚΑΠΑ  https://www.facebook.com/groups/215843293007623/    

V. Τηλεδιασκέψεις του Δημοτικού Ωδείου

  odeio1

Ατομικές συνδέσεις καθηγητών και μαθητών με σκοπό τη συνέχιση του εκπαιδευτικού έργου του Ωδείου μας.

Ήδη από τις 27-3-2020, δρομολογήθηκαν τα πρώτα δοκιμαστικά διαδικτυακά μαθήματα στο Ωδείο μας, ώστε οι μαθητές να έχουν την απαραίτητη συνέχεια στις μουσικές τους σπουδές, υπό την έμπειρη καθοδήγηση των καθηγητών τους, στην εξαιρετικά δύσκολη αυτή συγκυρία.

Οι περισσότεροι από τους καθηγητές, εθελοντικά στήριξαν το όλο εγχείρημα, ενώ η ανταπόκριση των μαθητών, ήταν αξιοσημείωτη.

odeio2

Έτσι λοιπόν, ανακοινώνουμε την επίσημη έναρξη των διαδικτυακών μαθημάτων του Δημοτικού Ωδείου Φιλόθεης-Ψυχικού, σε τακτική βάση, από τη Δευτέρα 27-4-2020. Το όλο εγχείρημα συνάδει και με την πρόσφατη εγκύκλιο του ΥΠΠΟΑ (10-4-2020), που προτρέπει τα Ωδεία να συνεχίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία διεξάγοντας τη διδασκαλία των μουσικών μαθημάτων μέσα από τη δημιουργία ‘ψηφιακών τάξεων’ ανάλογα με τις υπάρχουσες ανάγκες και τον εξοπλισμό που κάθε μουσικό εκπαιδευτήριο διαθέτει.

Πρόκειται να συνεχίσουμε με νέες δράσεις εντός των επόμενων ημερών.

#μένουμεσπίτι αλλά… είμαστε δικτυωμένοι!

Γίνε μέλος τώρα…