Ο διαγωνισμός για την καθαίρεση του βατήρα στο Αθλητικό Κέντρο του Νέου Ψυχικού βρίσκεται σε εξέλιξη και σύντομα θα βγει ο ανάδοχος.

Η εύρυθμη λειτουργία του Αθλητικού Κέντρου αποτελεί προτεραιότητα για τη σημερινή Δημοτική Αρχή, όπως έχει πολλάκις υπογραμμίσει ο δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης.

Έτσι επισπεύδονται όλες οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην επαναλειτουργία του νόμιμα και με όλες τι προδιαγραφές ασφαλείας για τους δημότες μας.

Αξίζει να ρίξει κανείς άπλετο φως στην περιπέτεια του πολύπαθου Κέντρου:

Στις 27 Αυγούστου συνέβη το τραγικό γεγονός της πτώσης πυλώνα φωτισμού στο κολυμβητήριο από την οποία κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές με αποτέλεσμα να κλείσει στις 28 Αυγούστου. Όταν δηλαδή η νέα Δημοτική Αρχή ανέλαβε καθήκοντα την 1 η Σεπτεμβρίου 2019 το Αθλητικό Κέντρο ήταν ήδη κλειστό.

Έκτοτε ξεκίνησε αγώνας να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες ενέργειες αποκατάστασης και προσαρμογής του χώρου ώστε το κολυμβητήριο να επαναλειτουργήσει με απολύτως νόμιμο και ασφαλή τρόπο.

Για τον Βατήρα

Πρόσφατη αυτοψία του Υγειονομικού διαπίστωσε πως ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ απομένει μόνο η
καθαίρεση του βατήρα του κολυμβητηρίου, ο οποίος πρέπει να απομακρυνθεί.

Ο διαγωνισμός για την καθαίρεση του βατήρα βρίσκεται σε εξέλιξη και σύντομα θα ανακοινωθεί ο ανάδοχος.

Ωστόσο αξίζει να επισημανθεί ότι ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού δεσμεύεται από τη μελέτη της προηγούμενης δημοτικής αρχής (η οποία παρότι την είχε συντάξει, ουδέποτε έσπευσε να υλοποιήσει).

Σύμφωνα με αυτήν, το κόστος της καθαίρεσης του βατήρα υπολογίζεται έως 70.000 ευρώ, υποχρεώνοντας τον Δήμο να ακολουθήσει τις διαδικασίες ανοιχτού – και άρα και πιο χρονοβόρου – διαγωνισμού.

Έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία καθαίρεσης του βατήρα, η σημερινή δημοτική αρχή έχει καταθέσει αίτηση αδειοδότησης του κολυμβητηρίου – με
την αίρεση του συγκεκριμένου ζητήματος – ώστε να επαναλειτουργήσει αμελλητί και αναμένει τη σχετική έγκριση της Περιφέρειας.

Ταυτόχρονα μάλιστα έχει καταθέσει και την πρόταση χρηματοδότησης 1,2 εκατομμυρίων ευρώ για τον πλήρη εκσυγχρονισμό του Αθλητικού Κέντρου.

Η έγκρισή της (έως το τέλος του 2020) θα συμβάλλει και περαιτέρω στον εκσυγχρονισμό του πολυχώρου στο Αθλητικό Κέντρο.

Το παρελθόν 

Έχει νόημα μία σύντομη αναδρομή στην ιστορία:

Το κολυμβητήριο στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού δεν είχε ποτέ άδεια λειτουργίας.

Παρά τις συνεχείς εγκλήσεις από τις αρμόδιες αρχές ελέγχου αθλητικών εγκαταστάσεων, η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε αμελήσει να προχωρήσει στις διαδικασίες έκδοσης άδειας λειτουργίας.

Κάτι που οδήγησε στη διενέργεια ανάκρισης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η οποία κάλεσε για εξηγήσεις Αντιδήμαρχο της προηγούμενης διοίκησης.

Μετά την παρέμβαση του Εισαγγελέα, η προηγούμενη διοίκηση που επί σειρά ετών έκρυβε το ζήτημα κάτω από το χαλί, αναγκάστηκε να καταθέσει τον Ιούνιο–Ιούλιο 2019 φάκελο αδειοδότησης του κολυμβητηρίου, ο οποίος όμως απορρίφθηκε από τη σχετική Διεύθυνση της Περιφέρειας Αττικής στις 30 Αυγούστου 2019.

Δηλαδή δύο μέρες πριν αναλάβει η νέα δημοτική αρχή.

Κατά συνέπεια, σήμερα ανακοινώνει την πρόθεσή της να κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να επιλύσει ένα χρόνιο ζήτημα το οποίο διογκώθηκε με ευθύνη της προηγούμενης Διοίκησης και έφτασε στο μη παρέκει προκαλώντας μέχρι και εμπλοκή της Δικαιοσύνης.

Η προσπάθεια συνεχίζεται απρόσκοπτα και σύντομα το κολυμβητήριο του Δήμου μας θα αποδοθεί στους συμπολίτες μας με τρόπο νόμιμο και με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας. Όπως του αξίζει!