Επαναλειτουργία Κολυμβητηρίου στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού

Σας ενημερώνουμε ότι με βάση τα ισχύοντα ΦΕΚ και τις διευκρινιστικές οδηγίες που έχουμε λάβει από την ΓΓΑ, το κολυμβητήριο θα λειτουργήσει από αύριο Σάββατο 15 Μαΐου, όπως παρακάτω:

Καθημερινά από Δευτέρα-Παρασκευή 08:00-21:30 και Σάββατο: 08:00-14:00

Ακολουθεί απόσπασμα της σχετικής ανακοίνωσης της ΓΓΑ για τα δικαιολογητικά και την επαναλειτουργία των κολυμβητηρίων:

«Η χρήση των κολυμβητηρίων (ανοικτών και κλειστών) γίνεται με περιορισμούς χωρητικότητας και συστήνεται η ακόλουθη σειρά προτεραιότητας:

α) αθλητές προολυμπιακής προετοιμασίας και εθνικών ομάδων.

β) αθλητές των αγωνιστικών και προαγωνιστικών τμημάτων των σωματείων που συμμετέχουν σε πρωταθλήματα κατηγοριών, καθώς και υποψήφιοι ΤΕΦΑΑ και Στρατιωτικών Σχολών.

γ) αθλητές αγωνιστικών τμημάτων σωματείων Master και αθλούμενοι πολίτες.

Προϋπόθεση χρήσης των κολυμβητηρίων από αθλητές, είναι η διενέργεια τεστ αντιγόνου για COVID-19, από διαπιστευμένα εργαστήρια ή τον ΕΟΔΥ.

Προϋπόθεση χρήσης των κολυμβητηρίων από αθλούμενους πολίτες, είναι η διενέργεια εβδομαδιαίου τεστ για COVID-19 (self test ή rapid test ή PCR). Κατ’ εξαίρεση για τους αθλούμενους δεν απαιτείται η διενέργεια ελέγχου για COVID-19 για όσους έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού και έχουν περάσει 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Προϋπόθεση χρήσης των κολυμβητηρίων από υποψηφίους σχολών, είναι η διενέργεια εβδομαδιαίου self τεστ για COVID-19.

Συστήνεται οι ώρες για τους αθλούμενους πολίτες να μην συμπίπτουν με τις ώρες προπόνησης των αθλητών αγωνιστικών ομάδων.

Τα αποδυτήρια θα είναι κλειστά και οι αθλητές/αθλούμενοι θα αλλάζουν με αποστάσεις τουλάχιστον 2μ κατά προτίμηση σε στεγασμένο χώρο, με καρέκλες οι οποίες θα καθαρίζονται τακτικά με βάση τις οδηγίες του

Στην περίπτωση της θεραπευτικής κολύμβησης από ΑμεΑ μπορεί να γίνεται και χρήση αποδυτηρίων, ενώ τα ΑμεΑ εξαιρούνται από την διενέργεια προληπτικού ελέγχου.»

 

Γενικές Οδηγίες

Η είσοδος στο Αθλητικό Κέντρο θα είναι από την οδό Ξάνθου και Μπουμπουλίνας (κεντρική είσοδος) όπου και θα γίνεται η καταγραφή «εισερχομένων-εξερχομένων». Ακολούθως μπροστά στο κτήριο θα γίνεται ο πρώτος έλεγχος των βεβαιώσεων των εβδομαδιαίων τεστ για COVID-19 (self test ή rapid test ή PCR) ή των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Η είσοδος στο χώρο της πισίνας θα γίνεται από το διάδρομο που οδηγεί στις κερκίδες.

Όπως αναγράφεται και στις οδηγίες της ΓΓΑ τα αποδυτήρια θα είναι εκτός λειτουργίας. Θα είναι προς χρήση των αθλουμένων εξωτερικά ντους στα οποία όμως δεν θα γίνεται χρήση σαμπουάν. Τα σακίδια και λοιπά αντικείμενα θα τα αφήνουν οι αθλούμενοι στις καρέκλες που θα υπάρχουν στον περιβάλλοντα χώρο της πισίνας.

Η χρήση του κολυμβητηρίου θα είναι με ραντεβού τα οποία θα μπορείτε να κλείνετε από το σχετικό λινκ στις «Κρατήσεις Δομών» που υπάρχει στη σελίδα www.okapa.gr

Παρακαλούνται, όσοι είχαν κάνει χρήση του κολυμβητηρίου πριν την αναστολή λειτουργίας, πριν κλείσουν το πρώτο τους ραντεβού, να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του κολυμβητηρίου στο 210 6728043 για έλεγχο των απαραίτητων δικαιολογητικών τους και πιθανόν οικονομικών εκκρεμοτήτων.

Παρακαλούνται οι αθλούμενοι να έχουν εκτυπωμένη τη σχετική βεβαίωση δήλωσης των self-test από την πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/ ή αντίστοιχα βεβαίωση αρνητικού rapid test ή PCR και να την προσκομίζουν σε εβδομαδιαία βάση.

Αντιστοίχως οι εμβολιασμένοι πολίτες προσκομίζουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού με απαιτούμενη ημερομηνία 14 μέρες πριν την πρώτη χρήση στο κολυμβητήριο. Σε αντίθετη περίπτωση προσκομίζουν εκτυπωμένη βεβαίωση αρνητικού self test ή rapid test ή PCR

Κατεβάστε τις βεβαιώσεις για τα self-test από εδώ:

α/ Βεβαίωση ενήλικα

β/ Βεβαίωση σχολικής χρήσης

Οι αθλούμενοι που δεν είναι μέλη του κολυμβητηρίου πρέπει να προσκομίσουν και τα επιπρόσθετα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή τους. Επικοινωνήστε με τη γραμματεία του κολυμβητήριου στο 210 6728043 για περισσότερες πληροφορίες.

 

 

ΟΚΑΠΑ Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού