Ξεκινάει από Δευτέρα 15 Ιουνίου η λειτουργία των Δημοτικών Βιβλιοθηκών του ΟΚΑΠΑ Φιλοθέης-Ψυχικού.
Με βάση τις πρακτικές επαναφοράς της λειτουργίας των βιβλιοθηκών μετά την αναστολή της λειτουργίας τους λόγω του COVID 19 και σύμφωνα με την εγκύκλιο ΔΙΔΑΔ/Φ.69/11/10486 η Δημοτική Βιβλιοθήκη ΟΚΑΠΑ εναρμονίζεται με τις νέες οδηγίες και προσαρμόζεται σε νέα δεδομένα λειτουργίας:
Ωράριο εξυπηρέτησης κοινού: Δευτέρα – Παρασκευή 9:00-15:00

Χρήση Αναγνωστηρίου

Η βιβλιοθήκη θα περιορίσει το ωράριο λειτουργίας της και θα εξυπηρετεί τους χρήστες κατόπιν ραντεβού, μόνο όσον αφορά στην κυκλοφορία του υλικού (δανεισμός και επιστροφές βιβλίων).
Το αναγνωστήριο θα λειτουργήσει επίσης κατόπιν ραντεβού και η διάρκεια παραμονής δεν θα ξεπερνά τις 2 ώρες. Δεν επιτρέπεται η αλλαγή θέσης αναγνώστη και τραπεζιού ανάγνωσης.
Η χρήση των υπολογιστών της βιβλιοθήκης δεν θα επιτρέπεται.
Συνιστάται η χρήση προστατευτικής μάσκας από μέρους σας.
Δεν επιτρέπεται η χρήση υλικού από άλλον αναγνώστη χωρίς τη μεσολάβηση του ασφαλούς χρόνου καραντίνας του υλικού (72 ώρες).

Δανεισμός Βιβλίων

Η είσοδος στη βιβλιοθήκη θα επιτρέπεται ΜΟΝΟ εφόσον έχετε κάνει τη σχετική κράτηση.
Τα ραντεβού θα τηρούνται αυστηρά έτσι ώστε να επαναλειτουργήσει με ασφάλεια η βιβλιοθήκη για όλους.
Ως μέση διάρκεια παραμονής των χρηστών στη βιβλιοθήκη ορίζονται τα 15’ λεπτά. Ενδέχεται να χρειαστεί να περιμένετε τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις (1,5 μ.)

Οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν χρήση:
• της υπηρεσίας δανεισμού για 30 μέρες και θα επιστρέφουν τα βιβλία εντός του ωραρίου λειτουργίας της βιβλιοθήκης
• μπορείτε να πλοηγηθείτε στον ηλεκτρονικό μας κατάλογο https://psychikolib.openabekt.gr/ και να επιλέξετε τα βιβλία που θέλετε να δανειστείτε (μέχρι 5 βιβλία για 30 μέρες)
• θα εφαρμοστεί η μέθοδος δανεισμού κατόπιν παραγγελίας και μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας κράτησης. Η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης θα κάνει την προετοιμασία και θα μπορείτε να τα παραλάβετε συγκεκριμένη μέρα και ώρα.
• Προσωρινά αναστέλλεται το δικαίωμα κράτησης δανεισμένου υλικού.

Επιστροφές Βιβλίων

Όλα τα βιβλία που επιστρέφονται παραμένουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για 3 μέρες από την ημέρα επιστροφής για απολύμανση.

Για όλες τις χρήσεις στις βιβλιοθήκες μας κάντε την κράτησή σας από εδώ…

.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Αν υπάρχει οποιοδήποτε σύμπτωμα (κρυολόγημα, πυρετός) παρακαλούμε πολύ να μην επισκέπτεστε το χώρο της βιβλιοθήκης.
Σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΠΠ είναι απαραίτητη η χρήση προστατευτικής μάσκας για την είσοδό σας στη βιβλιοθήκη και η χρήση αντισηπτικού διαλύματος.

Ο ΟΚΑΠΑ θα επαναξιολογεί τα δεδομένα και θα τροποποιεί τις οδηγίες πρόσβασης στο χώρο της με γνώμονα την τήρηση των μέτρων προστασίας που συστήνονται από τον ΕΟΔΥ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Δημοτική Βιβλιοθήκη ΟΚΑΠΑ
210-6773484, 210-6724307
vivliops@otenet.gr