Το Μουσείο της Ακρόπολης ταξιδεύει στους Παιδικούς Σταθμούς

Το γοητευτικό παιχνίδι της μάθησης ξεκινά από το <<Δωδεκάθεο>> με τη μουσειοσκευή που μας δανείζει το Μουσείο της Ακρόπολης, για τρεις εβδομάδες και περιλαμβάνει ένα βιβλίο – εισαγωγή στο θέμα, δώδεκα έντυπα, ένα για κάθε θεό, καρτέλες με χαρακτηριστικούς μύθους, με παραστάσεις των θεών σε γλυπτά, αγγεία, νομίσματα, γραμματόσημα καθώς επίσης σχέδια από φυτά και ζώα αφιερωμένα στους θεούς.

 Πρόγραμμα Μουσειακής Αγωγής – Ελληνική Μυθολογία (οι θεοί του Ολύμπου)

Έμπειρη μουσειοπαιδαγωγός θα γνωρίσει στα παιδιά μέσα από βιωματική προσέγγιση,  με εικαστικές δημιουργίες και με τη χρήση κατάλληλου, για αυτή την ηλικία, εκπαιδευτικού υλικού τους Θεούς του Ολύμπου και τους μύθους που σχετίζονται με αυτούς. Στόχος η ενεργοποίηση της φαντασίας, της δημιουργικότητας, των συναισθημάτων, της κριτικής σκέψης και η εκμάθηση κανόνων συμπεριφοράς μέσα στους χώρους της Τέχνης.

 Οι Παιδικοί Σταθμοί καλωσορίζουν τον Αϊ-Βασίλη

Μια ξεχωριστή παράσταση μαριονεττών με τα θεατρικά έργα: “Το Μυστικό του Αϊ-Βασίλη” και ‘’Η μαρμαρωμένη βασιλοπούλα’’. Μια θεατρική εμπειρία για τα παιδιά, με στόχο την ποιοτική ψυχαγωγία και τη μετάδοση παιδαγωγικών μηνυμάτων, μέσα από μια ελληνική τέχνη, καθώς οι μαριονέττες έχουν ρίζες αρχαιοελληνικές.

 

 Χριστουγεννιάτικα Εργαστήρια

Χριστουγεννιάτικο εικαστικό εργαστήρι

Διασκεδάζουμε τα Χριστούγεννα με ατέλειωτο χρώμα και χρυσόσκονη. Συναντάμε τη μοναδική Mona Lisa σε ένα χιονισμένο τοπίο, παίζουμε με την διακόσμηση στο δωμάτιο του VanGogh στολίζοντας το με χριστουγεννιάτικη διάθεση και δημιουργούμε πολύχρωμες ζαχαρωτές χιονονιφάδες!

Το Εργαστήρι των κατασκευών

Ελάτε να δημιουργήσουμε και να στολίσουμε το δικό σας χριστουγεννιάτικο δέντρο, συνδυάζοντας τα πιο απλά υλικά κι ας ευχηθούμε όλοι μαζί “Καλά Χριστούγεννα”! Και μη ξεχνάτε στην ομορφότερη γιορτή του χρόνου παίζουμε στο τέλος με χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και δημιουργούμε τις πιο δυνατές αναμνήσεις!

  • Οι Παιδικοί Σταθμοί ανανεώνουν το ψυχαγωγικό τους υλικό με νέα παιχνίδια και νέες θεματικές γωνιές ψυχαγωγίας
  • Οι βιβλιοθήκες των 5 Παιδικών Σταθμών του ΟΚΑΠΑ εμπλουτίζουν τη συλλογή τους με νέους τίτλους παιδικών βιβλίων, με σκοπό  να λειτουργήσουν ως δανειστικές, για τα παιδιά μας που φοιτούν στους χώρους μας.