Διαδικτυακή Ομιλία:

«Μεγαλώνοντας Ισορροπημένα & Ευτυχισμένα Παιδιά με συναισθηματική Νοημοσύνη (EQ)

Διαδικτυακή Ομιλία που θα γίνει την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020 με ώρα έναρξης 18:00 στο https://meet.google.com/eju-yiuv-jng  (σύνδεσμος ενεργός 10 λεπτά νωρίτερα, οδηγίες πρόσβασης στο τέλος της ανάρτησης)

Ο ΟΚΑΠΑ Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού διοργανώνει μια διαδικτυακή ομιλία για το πολύ επίκαιρο θέμα της συναισθηματικής νοημοσύνης (EQ) και με έμφαση στο πως οι γονείς συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ικανότητας στα παιδιά προσχολικής ηλικίας. Η ομιλία απευθύνεται στους γονείς των παιδιών που  φοιτούν στους Παιδικούς Σταθμούς του ΟΚΑΠΑ Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Η συναισθηματική νοημοσύνη (EQ) αναφέρεται στην ικανότητα του ατόμου, να αναγνωρίζει και να κατανοεί τα συναισθήματα, τόσο τα δικά του όσο και των άλλων καθώς και στην ικανότητα να τα χειρίζεται αποτελεσματικά και να δημιουργεί διαρκώς κίνητρα για τον εαυτό του.

Σήμερα έχει αναδειχθεί σε προγνωστικό παράγοντα για την οικοδόμηση μια ισορροπημένης ζωής, για την ποιότητα των σχέσεων, την επιτυχία και την ευημερία του ατόμου εν γένει.

Οι γονείς μπορούν να διαδραματίσουν καίριο ρόλο στην προαγωγή της συναισθηματική νοημοσύνης των παιδιών τους και η συμβολή τους μπορεί να γίνει με ποικίλους τρόπους και πρακτικές.

Εισηγήτρια: Τζίνα Γ. Θανοπούλου, Ed.M., M.A., Harvard University

Συμβουλευτική Ψυχολόγος – Ψυχοεκπαιδευτική Σύμβουλος

http://ginagcounseling.com/

 

Σχετικά με την εισηγήτρια:

Η εισηγήτρια Τζίνα Γ. Θανοπούλου είναι  Συμβουλευτική Ψυχολόγος – Ψυχοεκπαιδευτική Σύμβουλος Παιδιών, Εφήφων, Γονέων, Ζευγαριών με σπουδές Ed.M., M.A., Harvard University και εξειδίκευση στη Συμβουλευτική Γονέων & Παιδιών με 25 χρόνια πείρας σε Ελληνικά και Ξενόγλωσσα σχολεία στην Ελλάδα όπως το Pierce College & ISA International School of Athens . Έχει εξειδικευτεί στη Συναισθηματική Νοημοσύνη με τον Dr. Daniel Goleman, πατέρα της Συναισθηματικής Νοημοσύνης στο Harvard University για το πώς οι Αξιες του  E.Q. μπορούν να βοηθήσουν τους Γονείς στο να μεγαλώσουν ισορροπημένα και ευτυχισμένα παιδιά. Ως Συμβουλευτική Ψυχολόγος, έχει  συνεργαστεί & παρουσιάσει την έρευνα της και την πείρα της  σε πολλά  σχολεία, συνέδρια και Εκπαιδευτικά & Πολιτιστικά Ιδρύματα π.χ. στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Ίδρυμα Θεοχαράκη, Ωνάσειο, Ιδρυμα Νιάρχου, ΙANOS κλπ και έχει καθοδηγήσει Γονείς παιδιών & παιδιά στην Προσχολική, Σχολική & Εφηβική ηλικία να υιοθετήσουν ικανότητες Συναισθηματικης Νοημοσύνης για να φέρουν στη ζωή τους Ισορροπία, Ενσυναίσθηση, Επιτυχία & Ευτυχία.

Είναι Eπιστημονική συνεργάτης και αρθρογραφεί σε πολλά έγκυρα έντυπα όπως Huffighton Post.gr, Thriveglobal.gr, Βήμα Μαγκαζίνο κλπ. Επίσης είναι Eπιστημονική Συνεργάτης και ομιλήτρια του Ελληνικού Ιδρυμάτος Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, www.gfli.gr ,του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που εκπαιδεύει παιδιά και εφήβους αλλά και γονείς για να κατανοήσουν τις έννοιες βασικών αναγκων, του χρήματος, της εργασίας, του προυπολογισμού, της φιλανθρωπίας, και της αποταμίευσης σαν Αξίες E.Q. για μια Καλύτερη Ζωή. Επίσης είναι εκπαιδεύτρια & ομιλήτρια του The Home Project, www.thehomeproject.gr σωματείο μη κερδοσκοπικό του Ιδρύματος Μποδοσάκη για την ψυχολογική ένταξη και προστασία των παιδιών-μεταναστών και εκπαίδευση των Φροντιστών τους.

Οδηγίες για πρόσβαση στο Google Μeet

  1. Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε Chrome browser.
  2. Να είστε σε περιβάλλον με ησυχία.
  3. Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε ακουστικά με μικρόφωνο και όχι το μεγάφωνο και μικρόφωνο του υπολογιστή ή του κινητού
  4. Πηγαίνετε στο link της τηλεδιάσκεψης και όταν/αν σας ζητήσει, επιτρέψτε στο Chrome να χρησιμοποιήσει την κάμερα και το μικρόφωνο/μεγάφωνο του υπολογιστή σας. Αν σας ζητήσει κάπου όνομα βάλτε το όνομα σας. Θα είναι αυτό που θα φαίνεται στη συνάντησή μας.
  5. Παρακαλούμε με την είσοδό σας να έχετε το μικρόφωνό σας κλειστό.
  6. Το λινκ θα είναι ενεργό για είσοδο 10 λεπτά πριν την έναρξη της τηλεδιάσκεψης.
  7. Αν χρησιμοποιήσετε κινητό ή τάμπλετ (android/IOS) κατεβάστε την εφαρμογή Hangout Google Meet, ξεκινήστε την και επιτρέψτε της να χρησιμοποιήσει κάμερα και ήχο στο κινητό σας. Βάλτε στο meeting code το: https://meet.google.com/eju-yiuv-jng και συνδεθείτε.