Ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής  και τιμώντας την Εθνική Επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση θα φιλοξενήσει την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου στις 20.30 μία συναυλία με τίτλο : «Ανθοστεφάνωτες γυναίκες του ‘21».

Πρόκειται γιά ενα επετειακό αφιέρωμα στην ελληνική επανάσταση με τη συμμετοχή δυό σπουδαίων καλλιτεχνών, τη σολίστ πιάνου Μιμή Ρουφογάλη και τη σοπράνο Μίνα Πολυχρόνου.

Η μουσικός και η ερμηνεύτρια θα παρουσιάσουν έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών που εμπνεύστηκαν από την ηρωική αντιμετώπιση των Ελλήνων, την τόλμη, το σθένος τους, αλλά και για τις θυσίες τους και τα βάσανά τους.

Ενδεικτικά θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από τις όπερες ‘’ Κυρά- Φροσύνη’’, ‘’Μάρκος Μπότσαρης’’ και ‘’Δέσπω’’ του Παύλου Καρρέρ, αποσπάσματα από την όπερα του Τζοακίνο Ροσσίνι  ‘’Η πολιορκία της Κορίνθου’’, αποσπάσματα από την ‘’Καντάτα Ελευθερίας’’ του Χρ. Λεοντή σε ποίηση Δ. Σολωμού, τραγούδια των Γ.Κωνσταντινίδη, Λαμπελέτ, καθώς και ο ‘’Ύμνος στην Ελευθερία’’ σε ποίηση Δ. Σολωμού και μουσική Νικ. Μάντζαρου,και άλλα.

Η συναυλία θα δοθεί με δωρεάν είσοδο στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου του Παλαιού Ψυχικού στην οδό Δημοκρατίας 23.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στην είσοδο έως την κάλυψη του επιτρεπόμενου αριθμού θεατών.

Σύμφωνα με νεότερη κρατική εντολή, οι θεατές θα εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο πιστοποιητικού εμβολιασμου ή πιστοποιητικού νόσησης ή αρνητικού rapid test που διενεργήθηκε εντός 48 ωρών, καθώς και αποδεικτικό ταυτότητας.  Τα ανωτέρω πιστοποιητικά θα πρέπει να επιδεικνύονται είτε σε έντυπη, είτε σε ηλεκτρονική μορφή μέσω κινητού κατά την είσοδο.

Ωρα Προσέλευσης: 19.45