Ανακοίνωση για τη λειτουργία των δομών του ΟΚΑΠΑ (από 7/11)

Με βάση το νέο ΦΕΚ 4899 Β 06-11-2020 και τις διευκρινιστικές οδηγίες της ΓΓΑ οι λειτουργίες των δομών του ΟΚΑΠΑ διαμορφώνονται όπως παρακάτω:

Α/ Δημοτική Βιβλιοθήκη Ψυχικού και Νέου Ψυχικού –  αναστολή λειτουργίας

Β/ Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού –  αναστολή λειτουργίας

β1. Επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η χρήση των γηπέδων τένις (οδού Καλαβρύτων) για χρήση μέχρι 3 άτομα συμπεριλαμβανομένου και του προπονητή. (χωρίς χρήση αποδυτηρίων) ΝΕΟ: ή μέχρι 4 άτομα χωρίς προπονητή

β2. Επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η χρήση του κολυμβητηρίου αποκλειστικά για θεραπευτική άσκηση από άτομα με αναπηρίες, καθώς και από τους συνοδούς τους, εφόσον:
β2.1/ έχει συνταγογραφηθεί η κολύμβηση ως μέθοδος θεραπείας (ηλεκτρονική συνταγογράφηση από ΕΟΠΥΥ) και
β2.2/ προσκομίζεται πρόσφατη ιατρική βεβαίωση που επιτρέπει τη συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδο κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο.
*Οι ώρες λειτουργίας του κολυμβητηρίου θα γνωστοποιηθούν ανάλογα με τον αριθμό των αθλουμένων που θα πληρούν τα παραπάνω κριτήρια. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι που εμπίπτουν στη παραπάνω κατηγορία, να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του κολυμβητηρίου στο 210 6728043 για να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή. Ακολούθως θα τους ζητηθεί να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παραπάνω καθώς και πιστοποιητικό ή άλλο επίσημο έγγραφο που να αναφέρεται το είδος της αναπηρίας τους.

Γ/ Δημοτικό Γυμναστήριο Φιλοθέης –  αναστολή λειτουργίας για οργανωμένη μαζική άθληση.
γ1. Επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η χρήση από μέλη που ανήκουν στην Προ Ολυμπιακή ομάδα και με βάση την ονομαστική λίστα της ΓΓΑ.
γ2. Επίσης επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η λειτουργία του Δημοτικού Γυμναστηρίου, χωρίς χρήση αποδυτηρίων, αποκλειστικά και μόνο από ομάδες έως τριών (3) ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή και χωρίς την παρουσία θεατών, προς τον σκοπό άθλησης στο άθλημα του στίβου και μόνο.

Δ/ Πολιτιστικά κέντρα και δραστηριότητες σε αυτά –  αναστολή λειτουργίας
Ε/ Δημοτικό Ωδείο –  αναστολή λειτουργίας
ΣΤ/ Πινακοθήκη Λέφα –  αναστολή λειτουργίας

Επειδή η ενημέρωση είναι διαρκής σε περίπτωση νέων διευκρινιστικών οδηγιών θα γίνουν σχετικές τροποποιήσεις όπου και αν υπάρχουν διαφοροποιήσεις.
ΟΚΑΠΑ  Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού

*Νεότερη ενημέρωση από ΓΓΑ 11/11/20 : Η μετακίνηση για ατομική άθληση στις ανωτέρω αθλητικές εγκαταστάσεις αφορά αθλητές/αθλούμενους που η μόνιμη κατοικία τους είναι εντός των ορίων του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

** Διευκρινήσεις από ΓΓ Πολιτικής Προστασίας 11/11/2020: Σε ό,τι αφορά την ατομική άθληση διευκρινίζουμε ότι αυτή ΔΕΝ αφορά την άθληση/προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση σε συνθέσεις έως 3 άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών.