Με τις σταθερές ενέργειες του δημάρχου Δημήτρη Γαλάνη ανοίγει εν τέλει το πολύπαθο Κολυμβητήριο του Νέου Ψυχικού. Με τρόπο νομότυπο και ασφαλή, που υπόσχεται και τη μακροβιότητά του.

Τηρώντας το λόγο του, έλαβε την απαιτούμενη άδεια και παραδίδει το σημαντικό αυτό κολυμβητικό κέντρο προς τέρψιν των δημοτών του.

Ένα σημαντικό ζήτημα για το προάστιό μας λύθηκε. Το Κολυμβητήριο του Αθλητικού Κέντρου Νέου Ψυχικού θα λειτουργεί πλέον όπως πρέπει: έχοντας νόμιμη άδεια και με όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας για τους αθλητές και τους εργαζόμενους σε αυτό. Όπως θα έπρεπε να συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια», δήλωσε σχετικά.

Για την ακρίβεια, οι προσωπικές και συντεταγμένες παρεμβάσεις του Δημάρχου (σε συνέργεια βέβαια με τις πολύτιμες προσπάθειες των υπηρεσιών του Δήμου) οδήγησαν στη χορήγηση της άδειας λειτουργίας από τις αρμόδιες υπηρεσίας της Περιφέρειας.

Για να υπογραμμιστεί η σημασία του γεγονότος, έχει νόημα μία σύντομη αναδρομή στο περιπετειώδες παρελθόν του Κολυμβητηρίου.

Από την ίδρυσή του δεν είχε άδεια λειτουργίας με αποκορύφωμα να κλείσει τον Αύγουστο του 2019 επί των ημερών της προηγούμενης δημοτικής Αρχής: αφορμή αποτέλεσε η εξαιρετικά επικίνδυνη πτώση ενός πυλώνα δύο μήνες πριν, η οποία απείλησε την ασφάλεια των αθλητών και των εργαζομένων και οδήγησε σε ειδική παρέμβαση του Εισαγγελέα.

Μετά τη συγκεκριμένη παρέμβαση, ο φάκελος αδειοδότησης που υπέβαλε η προηγούμενη διοίκηση τον Ιούνιο–Ιούλιο 2019 απορρίφθηκε από τη σχετική Διεύθυνση της Περιφέρειας Αττικής στις 30 Αυγούστου 2019.

Μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η νέα Δημοτική Αρχή προχώρησε χωρίς καθυστέρηση σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αποκατάστασης και προσαρμογών των χώρων και κατέθεσε νέο και πλήρη φάκελο αδειοδότησης.

Με την έγκριση από της υπηρεσίες Υγειονομικού της Περιφέρειας, το κολυμβητήριο αποκτάει άδεια λειτουργίας για τα επόμενα πέντε χρόνια με μοναδική υποχρέωση την καθαίρεση του βατήρα η χρήση του οποίου στο μεσοδιάστημα απαγορεύεται.

Μετά την έγκριση του ζητήματος από το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τετάρτης, το κολυμβητήριο θα τεθεί και πάλι στη διάθεση των δημοτών Φιλοθέης Ψυχικού.

«Η σημερινή δημοτική αρχή υποσχέθηκε να προστατεύει τη φυσιογνωμία του Προαστίου μας, να αναλαμβάνει δράσεις και να δίνει λύσεις. Και πάνω απ’ όλα να φέρει μια νέα αντίληψη στη διοίκηση του Δήμου μας: Να επιλύουμε τα προβλήματα και να σχεδιάζουμε και υλοποιούμε όλα όσα χρειάζονται για να είναι ο Δήμος μας ένα Προάστιο Πρότυπο» κατέληξε ο δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης