ΟΚΑΠΑ

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΚΑΠΑ) του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού είναι ο νέος ενιαίος φορέας που στηρίζει τους δημότες στις καθημερινές ανάγκες και τις δραστηριότητές τους.

Ο ΟΚΑΠΑ προέκυψε από τη συγχώνευση 14 Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου που λειτουργούσαν πριν από την εφαρμογή του νόμου «Καλλικράτη», στους πρώην Δήμους Φιλοθέης, Ψυχικού και Νέου Ψυχικού.
Σήμερα, ο ΟΚΑΠΑ διαχειρίζεται ένα σπουδαίο κεφάλαιο υποδομών του ενιαίου Δήμου που αποτελείται από τους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, τη Λέσχη Φιλίας και Δημιουργικής Ωριμότητας, τα Δημοτικά Ιατρεία, τα Πολιτιστικά και τα Πνευματικά κέντρα καθώς και το μεγάλο Αθλητικό Κέντρο με το κολυμβητήριο στο Νέο Ψυχικό και το Δημοτικό Γυμναστήριο «Στέλιος Κυριακίδης» στη Φιλοθέη.
Οι δράσεις του ΟΚΑΠΑ απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους και δημότες. Φροντίζουμε τους πολίτες από την βρεφική μέχρι και την προχωρημένη ηλικία παρέχοντας ποιοτικές επιλογές και λύσεις σε σημαντικούς τομείς της καθημερινότητας.